Szent Josemaría a Mária-év derekán

Monsignor Javier Echevarría felidézi Szent Josemaría néhány tanácsát a családokhoz, az Opus Dei alapítója halálának 40. évfordulója alkalmából.

A prelatúra által meghirdetett Mária-évben vagyunk. Nagyon fontos mindenütt elősegíteni azt a törekvést, hogy a család még fontosabb legyen a társadalom életében. Akkor fog nagyobb hatást gyakorolni, ha a férj és feleség, és velük együtt a gyermekeik is Isten közelségében élnek.

Az Opus Dei prelátusa egy német családdal.

Szent Josemaría, aki nagyon szerette a családokat, azt javasolta, hogy a férj és a feleség is legyen jelen a családja számára, és így Isten jelenlétében lesznek.

A gyermekeitek ezáltal tanulnak meg igazán szeretni -ahogy a mi Urunk legfőbb parancsa a szeretetre hív - ahogy ti ketten szeretitek egymást, ahogy figyeltek egymásra, ahogy üdvözlitek egymást, ahogy érdeklődtök egymás és a gyermekek dolgai iránt, amikor hazaértek.

Az Opus Dei prelátusa köszönt egy nőt és a fiát Chilében.

Visszaemlékszem arra, hogy Szent Josemaría sokszor beszélt azon szülők szent és örömteli hősiességéről, akik beteg gyermek gondozásának nehézségeivel szembesülnek. Boldogan töltenek hosszú órákat gyermekük ágya mellett, és segítik őt testi és lelki szükségleteiben egyaránt. Igaz örömmel teszik mindezt, minden fáradtságuk ellenére. Bár ez a fáradtság egyben ima is.

Mons. Javier Echevarría egy dél-afrikai családdal.

Kérem a családokat, minden családot, hogy ne csak azzal törődjenek, hogy saját otthonuk legyen derűs és boldog, hanem arra is legyen gondjuk, hogy Krisztus örömét minden családba elvigyék.

Egy szlovák család Mons. Javier Echevarría-val, az Opus Dei prelátusával.

Kövessük Ferenc pápa tanácsait! Mindegyikünknek olvasnia kell katekéziseit, amelyek gyengéd törődéssel vannak telve, és kér is a családoktól sok mindent. Annak érdekében, hogy felismerjük, hogy mi vagyunk az Egyház, és azzá is legyünk egy szív kell legyünk a római pápával, hogy egyek lehessünk Istennel. Éljünk tehát a családunkban Szent Josemaría tanácsa szerint: Omnes cum Petro – mindent Péterrel –ad Iesum per Mariam- Jézusért, Mária által!

Ha be szeretnénk fogadni Krisztust az otthonunkba, forduljunk Máriához, és emellett tartsuk észben a pápa gazdag és gyümölcsöző tanításait, hogy megszentelődhessünk, és megszentelhessük saját és mások otthonait is.

Az Úr áldjon meg benneteket!