Rövid elbeszélések és meghallgatott imák

Egy általánosan elterjedt szokás az Egyházban, hogy a hívők szükséghelyzetben a szentség hírében állók közbenjárásáért folyamodnak. A következőkben néhány, az Opus Dei Prelatúra Szenttéavatási Hivatalába érkezett ilyen rövid elbeszélést olvashatnak.

November 29-e óta többször próbáltam elküldeni egy faxot egyik barátomnak Tanzániába. Néhány nappal előtte, november 22-én sikerült egyet elküldenem, de utána minden próbálkozásom eredménytelen volt. Barátom orvos, és sürgősen szüksége volt orvosságokra és orvosi felszerelésre. Egy másik sebészorvos barátom készen állt arra, hogy elutazzon Tanzániába és segítsen neki. Kért engedélyt és mindent elrendezett az utazáshoz. Úgy az ővéi, mint az én próbálkozásaim, hogy elküldjük a faxot eredménytelennek bizonyultak, így a kommunikáció hiánya miatt veszélybe került az utazás.

Azon gondolkodtam, mit tegyek, amikor egy Toni Zweifel-ről szóló röplapra tévedt a tekintetem. Úgy döntöttem, hogy hozzá fordulok az ügy érdekében, mivel mérnök volt és ráadásul svájci. A fax előtt Toni közbenjárásáért imádkoztam. Az első próbálkozás meddő volt, mert megint csak foglalt volt a vonal. Autómatikus ismétlésre kapcsoltam a készüléket és kimentem a szobából. Negyedóra múlva visszamentem, s nem hittem a szememnek: átment az üzenet. Megkaptam az igazolást is mellette, hogy a levél 17:24-kor lett Tanzániába elküldve. Nagyon hálás vagyok Toninak, de még az eset előtt megígértem neki, hogy megírom, ha meghallgatja imámat. Mostantól fogva mindig az ő segítségét fogom kérni, főleg ha technikai problémáim adódnak. Dr. Chr. B. (Köln)