Megtanultam, hogy Isten adományai ajándékok

A malajziai Viviant 2017 húsvét vigíliáján keresztelte meg Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában

Ferenc pápá:„Vivian Francesca, részesülni kívánsz a keresztség szentségében, a hitvallás szerint, melyet az imént mind megvallottunk?”

Vivian: „Igen, akarok”

Sziasztok! Vivian vagyok, Malajziából. Nagyon izgatott és boldog vagyok,mert holnap, nagyszombat estéjén Ferenc pápa meg fog keresztelni.

Ferenc pápá:„Vivian Francesca, én megkeresztellek téged az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.

Vivian: Tavaly volt alkalmam a nagyhetet Rómában tölteni. Húsvétvasárnap egészen a pápa közelében tudtunk lenni. Nagyon közel jött hozzánk. Az volt az a pillanat, amikor valamit megéreztem a szívemben.Tudtam, hogy ő Krisztus földi helytartója. Akkoriban kezdtem el gondolkodni azon, hogy megkeresztelkedek. Azelőtt egy teljesen hétköznapi ember voltam, teljesen normális életet éltem, viszont a vallásnak semmi jelentősége nem volt az életemben. Sose gondolkodtam Istenről, nem ismertem Őt. Egyszerűen nem volt jelen az életemben.

2015-ben azonban kaptam egy lehetőséget, hogy résztvegyek egy képzési programon egy malajziai Opus Dei központban. Ott kezdtem el megismerkedni a hittel, és apránként arra a következtetésre jutottam, hogy a hitnek és annak, amit tanultam, az igazságnak kell lennie!

A liturgiának és az elmúlt két évben kapott hitoktatásnak köszönhetően egyértelművé vált számomra, hogy Isten adományai ajándékok, és hogy ezeket az ajándékokat más embereknek is tovább kell adnunk.

Tehát most azért imádkozom, hogy mindenki megkaphassa azt, amit én mostanra már megkaptam.