Egy nagy család sok munkával jár, de nagyon szórakoztató is

„A nagy család sok munkát jelent, de roppant boldoggá tesz” - tanúsítja John Perrotot, 46 éves ausztrál férfi, aki Sydney-ben az idegenforgalomban dolgozik.

Egy egyszerű megfigyelés, melyet sokan nem vesznek észre: a sikeres házasság titka a megfelelõ társ választásában rejlik. Szent Josemaría Escrivá tanításai segítettek nekem, hogy valóban megfeleljek ennek a felelõsségnek.

Egyetemistaként a Warrane Kollégiumban laktam, sok embert ismertem és boldogan kijelenthetem, hogy Szent József segítségével találtam egy csodálatos nõt, Anne-t. Tizenkét gyermekünk van, huszonegy és három év között. Õk jelentik számomra a legnagyobb kincset a földön. Soha nem hittem volna, hogy ez lehetséges, de Szent Josemaría segített. Többek között ezt köszönhetem tanításának, mely a házasságra való hívásról és az Istennel szembeni nagylelkűségről szól az élet továbbadásakor.

Egy nagy család állandóan kihívásokkal szembesül; különösen amikor a gyermekek kicsik és kis a korkülönbség köztük. Ez az az időszak, amikor az emberek azt látják, hogy egy nagy család sok munkával jár. De azt már nem látják, hogy nagyon boldoggá tesz és nagyon szórakoztató lehet.

Nagyon nehéz megtanítani a gyermekeknek, hogy nagylelkűek legyenek, de egy sokgyermekes családban ez elengedhetetlen. E tekintetben kaptunk egy ajándékot, hiszen egyik fiunk szintén az Opus Dei tagja. Remélem, az õ példája felbátorítja egyik-másik testvérét, hogy életét Istennek ajándékozza. Nagy örömet jelentene számunkra, ha megkapnák a cölibátus ajándékát, mely arra buzdít, hogy Istennek odaadjuk testünket-lelkünket, felajánljunk neki egy osztatlan szívet földi szerelem közvetítése nélkül.

Szent Josemaría példája, folytonos természtfeletti szemlélete a megpróbáltatások idején nagyon fontos volt számunkra. Sok anyagi természetű megpróbáltatással kellett szembesülnünk, de az Úr jól tudja, meddig tehet próbára, hogy ne múljon el a belévetett bizalmunk. A legnagyobb kihívást talán egyik gyermekünk elvesztése jelentette. Röviddel azután, hogy Anne megtudta, hogy várandós, kiderült, hogy Joseph születési rendellenességgel jön a világra, mely nem teszi lehetõvé neki a hosszú életet.

Isten nagy kegyelmével fel tudtunk ajánlani Jézusnak gyermekünket születése napján. Ezekben a napokban az Úr nagy nyugalmat adott nekünk és végül azt a boldog tudatot, hogy egy gyermekünk már a Mennyországban van.